Κατηγορίες

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Urban Decay Eye primer & Face primer | MY REVIEWEyeshadow Primer Potion

Όπως ανέφερα στο προηγούμενο post, μαζί με τις παλέτες Urban Decay Naked2, Naked3, ήρθαν σε δειγματάκια και τα eye primer της εταιρίας. Μέχρι να τα δοκιμάζω, θεωρούσα ότι λίγο concealer με λίγη πούδρα πάνω στα βλέφαρα, αρκούσε ως βάση, για να μείνουν οι σκιές και να αναδεικνύονται καλύτερα. Με μεγάλη μου χαρά όμως, με διέψευσαν τα eye primer της εταιρίας. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό και δε συγκρίνεται με το να μη βάλεις καθόλου eye primer.
Οι αποχρώσεις είναι τέσσερις, original, eden, sin και anti-aging. Αυτή που επέλεξα να αγοράσω είναι η Eden (11ml), η οποία είναι ματ σε natural χρώμα, μια ιδανική βάση για οποιοδήποτε μακιγιάζ που αποτρέπει τη σκιά από το να ξεθωριάσει με το πέρασμα της ώρας. Η original είναι σχεδόν διάφανη και ενσωματώνεται με το δέρμα αφήνοντας μόνο ένα λεπτό φίλτρο πάνω στα βλέφαρα. Η sin, που έχει και τέτοιο ιντριγκαδόρικο όνομα, είναι ιριδίζουσα μπεζ - και μόνη της κάθεται πολύ ωραία. Τέλος, η anti-aging είναι σε μπεζ-natural χρώμα, θα έλεγα ότι είναι πιο λεπτή στην υφή από τις υπόλοιπες και πιο ενυδατική. Στο δειγματάκι γράφει ότι, σύμφωνα με κλινική έρευνα που διεξήχθει για 8 εβδομάδες, το 100% των συμμετεχόντων διαπίστωσαν αισθητή βελτίωση στην εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, καθώς παρατήρησαν και φωτεινότερο δέρμα, ενώ το 97% παρατήρησε περισσότερη λάμψη και ευκρίνεια του δέρματος στην περιοχή αυτή.

Τι κάνει ένα eye primer;

Δημιουργεί μία σταθερή βάση πάνω στην οποία οι σκιές θα μείνουν αναλλοίωτες για πάρα πολλές ώρες, χωρίς να μαζεύονται στις φυσικές πτυχώσεις που κάνουν τα βλέφαρα σ’ εκείνο το σημείο επειδή διπλώνουν και επιπλέον το χρώμα των σκιών βγαίνει πιο έντονο και χωρίς να αλλοιώνεται «στη μετάφραση».

 

Πότε είναι απαραίτητο το eye primer;


  •  Αν έχετε πολύ λιπαρά βλέφαρα είναι σχεδόν απαραίτητο το eye primer γιατί κλειδώνει τη λιπαρότητα και θα μπορείτε, επιτέλους, να χαρείτε τις σκιές χωρίς να λιώνουν και να εξαφανίζονται από την πολύ λιπαρότητα.
  • Αν θέλετε να μένει η σκιά αναλλοίωτη για όσες ώρες είστε βαμμένη. 
  •  Αν κάποια σκιά σας δεν είναι τόσο καλής ποιότητας και δεν βγαίνει τόσο καλά το χρώμα της πάνω στα βλέφαρα, τότε το eye primer θα δώσει και πάλι τη λύση.

Pore Perfecting, complexion primer potionΕκτός από το eye primer πήρα και το face primer - Pore Perfecting, complexion primer potion(28ml) - της Urban Decay. Είναι κάπως παχύρευστο και δημιουργεί ένα βελούδινο φίλτρο πάνω στο δέρμα, το οποίο καλύπτει τους πόρους και τις λεπτές γραμμούλες. Επιπλέον προστατεύει λίγο και από την λιπαρότητα, αλλά νομίζω ότι αν το δέρμα σας είναι αρκετά λιπαρό, θα πετάξει λιπαρότητα μετά από κάποια ώρα. Εκεί, θα έλεγα ότι η λύση δεν είναι να προσθέτετε πούδρα (γιατί στο τέλος θα καταλήξετε με ένα στόκο πάνω στο δέρμα σας) αλλά τα ριζόχαρτα (rise paper) τα οποία απορροφούν  τη λιπαρότητα χωρίς να βγάζουν μαζί και το μακιγιάζ. Anyway, το face primer μπορείτε να το απλώσεται είτε σε όλο το πρόσωπο, είτε στα σημεία που τείνουν να είναι πιο λιπαρά (όπως κάνω εγώ). Δηλαδή, στη ζώνη Τ - μέτωπο, μύτη, πιγούνι - και πάνω στα μήλα, όπου οι πόροι του δέρματος είναι μεγαλύτερη.

Ποια είναι η δική σας άποψη για τα primer; Περιμένω τις σκέψεις και τα σχόλιά σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου